Nieuws
Nieuws
Regio
Regio
Sport
Sport
Meest Gelezen
Meest Gelezen
Het weer vandaag
Weer
Onrust in centrum Almelo
Foto: Politie Almelo fullscreen
Onrust in centrum Almelo
Foto: GinoPress fullscreen
Onrust op straat in Almelo
Foto: GinoPress fullscreen

Supporters FC Twente veroorzaken onrust in Almelo (UPDATE)

Geplaatst 16 jul 2017 - 08:51
Gewijzigd 16 jul 2017 - 12:59

Een grote groep van 25 mensen, onder wie supporters van FC Twente, heeft afgelopen nacht onrust veroorzaakt in het centrum van Almelo. 

Er waren agenten met politiehonden op straat en er zijn twee mannen aangehouden. 

Wat is er gebeurd? 

De groep verplaatste zich vanaf de Kerkstraat in de richting van de Grotestraat en het Amaliaplein. Rond half twaalf ontstond er een vechtpartij in de Grotestraat. Daarbij werd gegooid met terrasstoelen.

Toen agenten een 22-jarige Almeloër wilden aanhouden, werden ze belaagd met een stoel. De man verzette zich hevig. Ook werd een 27-jarige man uit Goor opgepakt. Agenten zagen dat hij met een stoel tegen een café sloeg.

Gebeten door politiehond

Er zijn enkele mensen gebeten door een politiehond, omdat ze zich niet aan aanwijzingen van agenten hielden. De groep werd uiteen gedreven en verwijderd uit de binnenstad.

Volgens onze correspondent zijn er ook supporters van de harde kern van Heracles Almelo via WhatsApp uitgedaagd om te komen, maar dat is niet bevestigd door de politie. 

Mogelijk meer aanhoudingen

Van de ongeregeldheden zijn door cameratoezicht opnames gemaakt. De politie gaat de beelden bekijken en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Auto's vernield

Door de opstootjes zijn er in de Schuttenstraat auto’s vernield. De politie roept gedupeerde eigenaren op om aangifte te doen van vernieling.