nieuws

Hit 'Kind van de Duivel' schokt predikanten in Vriezenveen

Predikanten van de PKN-gemeente in Vriezenveen waarschuwen voor een hit van rapper Jebroer. Het nummer heet 'Kind van de Duivel' en gaat over een jonge tiener en is populair bij kinderen.
In de rap en in de videoclip wordt duidelijk dat deze jongen lak heeft aan alles en alleen maar lol wil maken en feesten. Het loopt slecht af met deze jongen. Zijn levensgedrag wordt zijn dood.
De predikanten hebben binnen hun kerkgemeente een brief gestuurd aan ouders van kinderen. Daarin wordt benadrukt dat de kinderen binnen hun kerkgemeente kinderen van God zijn en niet van de duivel.

Vrijheid voor dit soort nummers

De rapper zelf heeft begrip dat de predikanten zo denken. Bij het maken van dit nummer heeft hij er niet aan gedacht dat de dit gevoelig ligt bij kerkgemeenschappen. Hij vindt wel dat hij alle vrijheid heeft om dit soort nummers te maken.
Volgens Jebroer gaat dit nummer over zijn eigen jeugd. Hij is niet gelovig, maar er kan volgens hem wel een religieuze boodschap zitten in de tekst. "Iedereen die naar deze muziek luistert kan zelf uitmaken waar je in gelooft. En staat het je niet aan? Dan zet je het gewoon uit", aldus de rapper.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.