nieuws

FC Twente: "Relschoppers' zijn bekend, 'supporters' met stadionverbod niet welkom"

Rellen na het duel tussen FC Twente en Everton
Rellen na het duel tussen FC Twente en Everton
FC Twente baalt van het gedrag van rellende 'supporters' rondom de oefenduels tegen Hannover en Everton. "FC Twente keurt geweld te allen tijde af en personen met een stadionverbod willen we niet bij FC Twente-evenementen hebben.”
Gisteravond braken na afloop van de oefenwedstrijd tussen FC Twente en Everton rellen uit in De Lutte, waar de wedstrijd werd gespeeld. Daarbij waren volgens FC Twente 'FC Twente-supporters' betrokken die de wedstrijd niet hebben bezocht.
"Duidelijk is geworden dat hier stadionverboden tussen zaten", laat de club weten. "De namen zijn bij de politie bekend. Ondanks dat we (nog) niet precies weten wat er is gebeurd, mag duidelijk zijn dat wij iedere vorm van geweld rondom wedstrijden afkeuren."

Hannover-uit en binnenstad Almelo

De vechtpartij die gisteravond uitbrak bij een café in De Lutte was niet het eerste incident deze oefenperiode. Rondom Hannover-uit werden ongeveer honderd FC Twente-supporters, die op weg waren naar de wedstrijd, teruggestuurd.
"Wij hebben begrepen dat dit een beslissing is geweest van de politie van Hannover. De Duitse autoriteiten hadden informatie dat er circa zeventig Hannover-supporters bij het speelveld waren en de politie wilde een confrontatie tussen de twee groepen voorkomen. Die risicoafweging is door hen gemaakt. Indien daardoor goedwillende supporters zijn gedupeerd dan betreuren wij dit uiteraard."

Diezelfde zaterdagavond kreeg de club van de politie informatie dat een groep zich had misdragen in de binnenstad van Almelo. De groep werd herkend als een groep 'FC Twente-supporters'. "Wij wachten hun onderzoek af over de precieze gebeurtenissen en de identiteit van deze personen."

Stadionverboden 
FC Twente-directeur Erik Velderman baalt van de ongeregeldheden. “De oefenwedstrijden tegen Hannover en Everton waren verder mooie voetbalavonden met goeie support voor de ploeg. We hebben ons best gedaan om die wedstrijden zo goed mogelijk te organiseren."
Velderman vervolgt: "Het is betreurenswaardig dat de naam van de club in verband wordt gebracht met dergelijke incidenten. FC Twente keurt geweld te allen tijde af en personen met een stadionverbod willen we niet bij FC Twente-evenementen hebben.”
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.