nieuws

Adriaan Janssen uit Diepenveen loopt stage bij LottoNL-Jumbo: "Heel gaaf!"

"Ik kijk al van jongs af aan wielrennen, dat je dan bij LottoNL-Jumbo mag rijden is wel heel gaaf." De 21-jarige Adriaan Janssen uit Diepenveen begint vandaag aan zijn stage bij de Nederlandse wielerploeg. Hij leidt het jongerenklassement van de Topcompetitie en heeft daarmee een stagecontract verdiend.
"Iedereen heeft net de ploeg in de Tour kunnen zien rijden. Hartstikke mooi dat ik dan nu daar stage mag lopen." De Nederlandse ploeg won twee etappes deze Tour, waaronder in de laatste etappe in Parijs.
Hoe de stage van Adriaan eruit gaat zien is nog onduidelijk. "Het is afwachten welke wedstrijden ik ga rijden. De komende week zijn er gesprekken, ook met de eigen ploeg, om een uitgebalanceerd schema te maken."
Dat zullen niet de wedstrijden op het hoogste niveau zijn, daarvoor is hij niet gerechtigd. Geen Vuelta dus bijvoorbeeld. Maar er blijven nog genoeg kleinere rondes over waar hij wel kan laten zien wat hij kan.
Adriaan heeft er veel zin in. "Het is gaaf dat ik straks met de grote jongens in koers zit. Ik hoop veel van ze te leren en hoop te kunnen laten zien dat ik hard kan fietsen." Met uiteindelijk een contract als beloning? "Dat is wel het doel."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.