nieuws

Folkeringa wordt directeur Zwolse theaters; "Al jaren verliefd op Zwolle"

Hilco Folkeringa wordt directeur Zwolse theaters
Hilco Folkeringa wordt directeur Zwolse theaters
Hilko Folkeringa wordt directeur van de Zwolse theaters. Hij volgt Margreet Wieringa op, die directeur wordt van het DeLaMar Theater in Amsterdam.
Sinds 2010 is Folkeringa directeur van Theater De Nieuwe Kolk in Assen, dat vijf jaar geleden werd geopend en is uitgegroeid tot een goed draaiend theater- en bioscoopbedrijf. Ook was hij verantwoordelijk voor de fusie van het theater met de bibliotheek. Daarvoor was hij drie jaar lang directeur van Schouwburg Ogterop in Meppel.

"Verliefd op Zwolle"

“Eigenlijk ben ik al jaren heimelijk verliefd op de Zwolse theaters en Zwolle als stad", zegt Folkeringa, die per 1 oktober in dienst treedt in Zwolle.
"Het zijn theaters met allure en een sterke merkwaarde in een prachtige stad die volop in beweging is. Toen deze vacature voorbijkwam, kon ik dan ook niet anders dan mijn belangstelling tonen. Het is een grote eer en een lot uit de loterij om sturing te mogen geven aan deze fantastische theaters.”

Margreet Wieringa is blij met haar opvolger: “Hilko Folkeringa is een ervaren theaterdirecteur die, daar ben ik van overtuigd, de sterke positie van de Zwolse theaters verder zal uitbouwen”.
Thecla Bodewes, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Wij zijn buitengewoon verheugd dat we na het aangekondigde vertrek van Margreet Wieringa zo’n voortreffelijke opvolger hebben gevonden met een enorm gevoel voor gastvrijheid, cultuur en theater, dat past bij de standing en statuur van De Zwolse Theaters."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.