nieuws

Provincie zoekt ideeën voor aanpak kleine asbestdaken en schrijft prijsvraag uit

Prijsvraag voor aanpak asbest
Prijsvraag voor aanpak asbest
De provincie Overijssel zoekt ideeën voor het verwijderen van kleine asbestdaken en heeft daarom een prijsvraag uitgeschreven.
Het bezit van een asbestdak is vanaf 2024 verboden. De provincie Overijssel wil het verwijderen van asbestdaken versnellen. Met de prijsvraag 'Maak Overijssel asbestdakenvrij' wil de provincie ondernemers en andere creatievelingen oproepen om een aanpak te verzinnen.
Het beste idee krijgt een startkapitaal van tienduizend euro voor de verdere uitwerking van het idee. Ook ondersteunen de communicatie- en marketingprofessionals van de provincie bij de lancering van het idee in de markt.
De inschrijving sluit op 1 oktober. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Nationale Asbestconferentie op 2 november, die wordt georganiseerd door de provincies Overijssel en Gelderland.

Kleine asbestdaken

Pandeigenaren mogen asbestdaken die kleiner zijn dan 35 vierkante meter zelf verwijderen, zonder gebruik te maken van professionele verwijderaars. Voor deze eigenaren is al een pakket op de markt met alle benodigdheden voor het veilig verwijderen van hun asbestdak.
Met de prijsvraag zoekt de provincie nieuwe ideeën om deze doelgroep te motiveren hun asbestdak te verwijderen en te vervangen door een nieuw dak. De ideeën worden beoordeeld door een jury bestaande uit gedeputeerde Annemieke Traag, wethouder Klaas Agricola van de gemeente Dalfsen, Hans Suurmond van de ledenraad Vereniging Eigen Huis en Rob Ekkers van de Contactgroep Eigenaren Asbestwoning.

Inspiratiebijeenkomst

Om deelnemers op weg te helpen, wordt op donderdag 24 augustus een inspiratiebijeenkomst gehouden in de Trefkoele in Dalfsen.
Tijdens de bijeenkomst kunnen deelnemers speeddaten met deskundigen en kennis maken met potentiële samenwerkingspartners.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.