nieuws

Beveiligers Deventer Stadsfestival ziekenhuis ingeslagen na opmerking over wildplassen

Een beveiliger van het Deventer Stadsfestival in het Rijsterborgerpark in Deventer is gisteravond flink toegetakeld. Een collega die te hulp schoot, kreeg ook klappen.
Tussen kwart voor elf en kwart over elf waren twee beveiligers in gesprek met een persoon die zich hinderlijk gedroeg in de buurt van de Dancestage. Opeens werden de twee beveiligers belaagd door meerdere personen. Daarbij liepen ze allebei verwondingen op.
Ze zijn allebei naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Eén van hen moet worden behandeld voor meerdere botbreuken.

De politie onderzoekt de mishandeling en de organisatie van het festival stelt videobeelden beschikbaar. Het festival is volgens organisatie en beveiliging, ondanks de mishandeling, 'relatief rustig verlopen'. "De weinige opstootjes werden snel en adequaat gesust en de sfeer was gemoedelijk."

Negenduizend bezoekers

Het Deventer Stadsfestival trok negenduizend bezoekers. "Een sterke groei ten opzichte van 2016, waar het circa 7.500 bezoekers ontving." De organisatie geeft aan dat het festival in 2018 dan ook zeker weer terug komt.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.