nieuws

Agressieve automobilist (31) aangehouden na ongeluk in Nieuwleusen

Politie
Politie
Na een eenzijdig ongeluk gisteravond in Nieuwleusen heeft de politie een 31-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man was niet alleen onder invloed van alcohol, maar vertoonde volgens de politie ook roekeloos rijgedrag.
De Nieuwleusenaar raakte rond 21.25 uur op de Westerveen ter hoogte van de Rinkslag met zijn de auto de macht over het stuur kwijt, waarna zijn wagen over de kop sloeg en op zijn kant tot stilstand kwam.

Mes

Volgens omstanders zou de bestuurder agressief gereageerd hebben nadat hij was uitgestapt. Ook hadden mensen gezien dat hij een mes had gepakt. Een omstander had het mes weten af te pakken, waarna de automobilist wegrende.
Gewaarschuwde agenten wisten aan de hand van het kenteken al gauw wie de eigenaar was. Het bleek te gaan om de 31-jarige Nieuwleusenaar. De man werd kort daarop thuis aangetroffen.

Ademtest

Een ademtest wees uit dat hij onder invloed was van alcohol met een alcoholgehalte van bijna drie keer de limiet. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Bij het ongeluk is verder niemand gewond geraakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.