nieuws

Stichting La Touche in Kampen krijgt schouderklopje van Inspectie Gezondheidszorg

Zorg La Touche was onder de maat
Zorg La Touche was onder de maat © iStock
Stichting La Touche in Kampen heeft voldoende verbeteringen doorgevoerd om weer de goedkeuring van de Inspectie Gezondheidszorg te krijgen. De instelling voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel in Kampen werd vorig jaar onder verscherpt toezicht gesteld.
Er was gedoe met het registreren en analyseren van incidenten, met medicatieveiligheid en met de dossiers. Ook werd er niet altijd volgens juiste richtlijnen en instructies gewerkt.
De Inspectie Gezondheidszorg heeft de organisatie een paar keer zeer stevig gewaarschuwd om zich te verbeteren en dreigde zelfs met boetes toen de verbeteringen uitbleven. Maar uiteindelijke heeft Stichting La Touche de problemen aardig aangepakt, vindt de inspectie.
La Touche is een kleinschalige woonvorm voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel die intensieve zorg en begeleiding nodig hebben. Bij de stichting werden vorig jaar ernstige tekortkomingen in de zorg vastgesteld door IGZ. Daardoor kwam volgens de inspectie de veiligheid van patiënten in gevaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.