nieuws

Is de rondweg in Weerselo wel of geen gelopen koers?

Politiek lijkt het een gelopen koers, maar de tegenstanders hebben nog altijd hoop dat de geplande rondweg bij Weerselo niet doorgaat.
De rondweg moet een einde maken aan het drukke, doorgaande verkeer door de kern. Het verhoogt de leefbaarheid en de verkeersveiligheid. Tegenstanders, met name ondernemers, zijn bang dat Weerselo een "doods dorp' wordt, vergelijkbaar met Rossum en Langeveen. Ook wijzen ze op negatieve gevolgen voor natuur en agrarische gronden. 
Hoewel het principe-besluit door de provincie en de gemeente om de weg aan te leggen na lang discussiëren genomen is, leggen tegenstanders zich er niet bij neer. De ondernemersvereniging Weerselo heeft zich tot de Raad van State gewend en hoopt dat er na de verkiezingen politiek een andere wind gaat waaien in Dinkelland.
Tegenstanders en voorstanders verschillen van mening of de rondweg wel of niet voldoende draagvlak in Weerselo heeft. Tijdens de verkiezingskaravaan van RTV Oost toonde CDA zich een duidelijk voorstander, daarbij gesteund door de Werkgroep Rondweg. D66 plaatste vraagtekens bij het nut van een rondweg. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.