nieuws

Oppositie wil 'einde reformatorisch blok' en 'frisse wind' in Zwartewaterland

De oppositie in de gemeente Zwartewaterland vindt dat het tijd wordt voor een andere koers in Zwartewaterland. Voor de microfoon van de RTV Oost-verkiezingskaravaan pleitten zij voor een koerswijziging en 'een frisse wind'.
Zwartewaterland is een ogenschijnlijk stabiele gemeente, met CDA, ChristenUnie en SGP aan het roer. Maar in de ogen van PvdA, Gemeentebelangen en nieuwkomer Buitengewoon Zwartewaterland is de gemeente toe aan verandering.
"Er moet meer leven in de brouwerij", zegt Janet Hoentjes van de PvdA. De gemeenteraad is volgens haar momenteel geen goede afspiegeling van de samenleving. "We moeten af van het grote reformatorische blok", vindt Henk Braamskamp van Gemeentebelangen.

Erbarmelijk

Kira Fijn van Buitengewoon Zwartewaterland wil dat er meer werk wordt gemaakt van burgerparticipatie. "Er moet niet over maar met de burgers gesproken worden." De VVD ergert zich aan het gebrekkige onderhoud van het openbaar groen en de straten. "Het is erbarmelijk", zegt John Smits.

Nuchter en stabiel

Volgens de coalitie gaat er veel goed in de gemeente. Maarten Slingerland van de SGP hoopt dat de kiezers de 'nuchtere en stabiele' politiek belonen. Wel wil hij meer werk maken van de schuldenlast en bedrijvigheid. Margreet Bosma van het CDA wil zich meer inzetten voor de vitaliteit van de kernen en het buitengebied. En Wilma Veldman van de ChristenUnie blijft streven naar een 'hoopvolle samenleving' 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.