nieuws

Ludieke actie kaart asociaal verkeersgedrag in Raalte aan

Een ludieke kaartenactie in Raalte
Een ludieke kaartenactie in Raalte © Thinkstock / Jupiterimages
Staat de auto van die asociale buurman wéér op de stoep geparkeerd? Of ben je bijna van de weg gereden door een wegpiraat? De gemeente Raalte denkt dat ansichtkaarten kunnen bijdragen aan een oplossing. Raaltenaren kunnen met het uitdelen van een kaart de overtreders vriendelijk op hun gedrag wijzen.
De kaarten zijn gekoppeld aan thema's die vorig jaar in een lokaal verkeersonderzoek naar voren kwamen. Zo zijn er kaarten voor hardrijders, foutparkeerders of voor het niet gebruiken van een parkeerschijf.
Het doel van de ludieke actie is om mensen bewust te maken van hun verkeersgedrag. Uit het online onderzoek dat is gehouden, blijkt dat inwoners op zoek zijn naar een vriendelijke manier om een ander aan te spreken op wangedrag.

Onveilige locaties

Uit dat onderzoek werd ook duidelijk welke tien locaties door inwoners als meest onveilig worden ervaren. Ook zijn de plekken waar de meeste ongelukken gebeuren in kaart gebracht. De gemeente gaat kijken hoe die met aanpassingen veiliger kunnen worden.

Kaart onder ruitenwisser

Dus parkeer je die grote bestelbus op de stoep voor een woning in Raalte? Grote kans dat je binnenkort een ansichtkaart onder de ruitenwisser aantreft.
Inwoners kunnen de kaarten bij de gemeente Raalte aanvragen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.