nieuws

Samen in Goor over de finish tegen eenzaamheid

De Elastiekenkoers leverde ruim 81.000 euro op
De Elastiekenkoers leverde ruim 81.000 euro op © RTV Oost
De sponsorfietstocht van de Elastiekenkoers heeft dit jaar 81.310,97 euro opgeleverd. 190 wielrenners haalden dat bedrag samen op door tweehonderd kilometer van Hilversum naar Goor te fietsen.
Het bedrag is bedoeld om eenzame ouderen in Hof van Twente een steuntje in de rug te geven.
Aankomst wielrenners
Aankomst bij het wapen van Delden. 
Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau uit 2018 blijkt dat eenzaamheid onder ouderen een probleem is. “Maar om iets voor deze verborgen groep te doen is lastiger dan we hadden verwacht”, zegt Marijke Planken van de organisatie Elastiekenkoers.
Ze bezocht verschillende wijkteams en verzorgingshuizen in Hof van Twente om te zien waar in de praktijk behoefte aan is en kwam erachter dat eenzame ouderen door de nieuwe wet op de privacy, moeilijk te bereiken zijn. “Daarnaast is het ook moeilijk om voor een ander te bepalen dat er sprake is van eenzaamheid. Dat voelt iedereen anders ."
Marijke Planken van de organisatie Elastiekenkoers
Marijke Planken: "Ik hoop dat als ik later ouder ben, dat er dan ook mensen voor mij zullen fietsen!"
De organisatie en deelnemers aan de Elastiekenkoers spannen zich al vijf edities in voor verschillende goede doelen. Voordat de rit begon zei voorzitter Jan Meen over het goede doel van dit jaar: “Er is veel behoefte om ouderen te ondersteunen en wij willen dat doen door echt iets tastbaars, waar mensen iets aan hebben op de vloer, bij te dragen”.
Jan Meen over de start van de koers
Voorzitter Jan Meen over de 6e editie Elastiekenkoers.
Na de korte stop in Delden was het tijd voor de laatste etappe naar Goor, waar de wielrenners feestelijk werden onthaald.
Onthulling van het eindbedrag
Wielrenners worden feestelijk onthaald in Goor.
De organisatie noemt de rit ondanks de regen geslaagd; de wielrenners hadden voornamelijk de wind in de rug en een lekke band is ze bespaard gebleven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.