nieuws

Lemelerveld krijgt pilot met zondagopenstelling

De winkels in Lemelerveld mogen drie zondagen open
De winkels in Lemelerveld mogen drie zondagen open © iStock / PIKSEL
De gemeenteraad van Dalfsen heeft vanavond ingestemd met een motie om ondernemers in Lemelerveld meer ruimte te geven om hun winkels op zondag te openen. Alleen de ChristenUnie stemde tegen.
Om de motie uit te kunnen voeren moet de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente worden aangepast. Burgemeester Han Noten komt daarom volgende week met een voorstel om de APV te wijzigen.

Pilot

CDA'er Betsy Ramerman was verrast en niet op de hoogte over de inbreng van de motie van D66, PvdA en VVD. Omdat het nu om slechts drie zondagen in Lemelerveld gaat, stelde Ramerman voor het als een pilot te zien voor de maanden juli en augustus. Behalve de ChristenUnie stemden alle partijen voor de pilot.

Coalitieakkoord

In het coalitieakkoord tussen het CDA en Gemeentebelangen Dalfsen is afgesproken dat de zondagopenstelling weer op de agenda komt. Door de motie is het onderwerp eerder ter sprake gekomen. Bedoeling is om de kerken en ondernemers van alle kernen erbij te betrekken.

Oude regeling

De drie partijen die de motie hebben ingediend doen dit op verzoek van de ondernemers uit Lemelerveld. Na augustus is de oude regeling weer van toepassing en volgt een open discussie in de gemeenteraad zoals de twee coalitiepartijen hebben afgesproken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.