nieuws

Michael Matthews bekroont teamwerk Sunweb met tweede ritzege in Tour

Matthews wint nipt
Matthews wint nipt
Een knap staaltje teamwerk van Sunwebm, van manager Iwan Spekenbrink uit Markelo, resulteerde dinsdag in de tweede ritzege van Michael Matthews in de Tour de France. "Mijn tweede overwinning in drie ritten", zei de Australiër met een brede grijns aan de finish in Romans-sur-Isère. "Ongelooflijk, waarschijnlijk begin ik het morgen pas echt te beseffen."
Matthews, zaterdag al winnaar van de veertiende etappe in Rodez, wilde dinsdag eigenlijk op avontuur met een kopgroepje. "We probeerden het op de eerste klim, maar Quick-Step liet me niet gaan. Toen we hoorden dat Marcel Kittel was gelost, zijn we volle bak gaan rijden", vertelde de Australiër. De negen renners van Sunweb zetten de drager van de groene trui op grote achterstand. Matthews kon zijn achterstand op Kittel in het puntenklassement daardoor terugbrengen tot 29 punten.
"Ik won de tussensprint en pakte hier ook de etappezege, dus vijftig punten erbij", concludeerde Matthews tevreden. "Geweldig dat ik het af kan maken voor deze geweldige groep jongens."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.