nieuws

Programma: Overijsselse derby 3e divisie, Europees handbal en vrouwenvoetbaltopper

Programma deze week
Programma deze week
Naast het voetbal begint het seizoen bij meerdere sporten op gang te komen. De korfballers zijn afgelopen weekend al begonnen en ook het handbal en hockey staat op het punt van beginnen. Hieronder een overzicht van het programma van komende week.

Betaald voetbal

Na de interlandonderbreking gaat de eredivisie verder met speelronde 4. En dat is geen makkelijke voor de Overijsselse club. Landskampioen Feyenoord komt zaterdag bij Heracles op bezoek en PEC Zwolle speelt bij nummer twee Ajax. FC Twente gaat zondag bij Sparta op zoek naar de eerste punten.
In de Jupiler League krijgt Go Ahead Eagles FC Volendam op bezoek in De Adelaarshorst en in de 2e divisie ontvangt HHC Hardenberg Kozakken Boys.

Amateurvoetbal

In de 3e divisie zaterdag gaat Jong FC Twente op bezoek bij het nog ongeslagen VVOG. In de hoofdklasse B wonnen Excelsior'31 en SC Genemuiden hun eerste duel. Zij ontvangen respectievelijk Sparta Nijkerk en Urk. Berkum speelt thuis tegen DFS en de amateurs van Ajax komen naar Staphorst.
Op zondag staat in de 3e divisie de Overijsselse derby tussen HSC'21 en Quick'20 in Haaksbergen op het programma. Beide ploegen wachten na twee duels nog op de eerste overwinning.

Vrouwenvoetbal

Bij de vrouwen staat er een topper op het programma in de eredivisie. FC Twente moest vorig jaar de titel aan Ajax laten en vrijdag staan de ploegen voor het eerste tegenover elkaar in het nieuwe seizoen. Op het veld van ATC'65 in Hengelo begint de wedstrijd om 19.30 uur. PEC Zwolle gaat op bezoek bij ADO Den Haag.

Zaalvoetbal

Vanaf volgende week maandag gaan de zaalvoetballers beginnen aan het seizoen. In de topklasse E is Overijssel met vijf teams vertegenwoordigd. Almelo FC, IFC Zwolle en ZVV Twente promoveerden naar die topklasse, Excelsior'31 en SVI speelden er vorig jaar ook.

Handbal

De handbalsters van Dalfsen beginnen zondag aan de kwalificatie voor de EHF Cup. In Lviv wordt gespeeld tegen Galytchanka. De return is zes dagen later in Dalfsen. In totaal moet Dalfsen drie kwalificatierondes door zien te komen om het hoofdtoernooi te halen. In eredivisie begint de competitie op 23 september. In de 1e divisie wordt vanaf komende zaterdag gespeeld.

Hockey

Voor de hockeyers gaat de competitie zondag van start. De hoogste Overijsselse ploeg is Zwolle in de overgangsklasse A. EHV speelt in de 1e klasse D en bij de dames komen Bully, EHV en Zwolle uit in de 1e klasse D.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.