nieuws

Anna van der Breggen tweede met Boels-Dolmans bij WK ploegentijdrit

Anna van der Breggen heeft vanmiddag met Boels-Dolmans de wereldtitel ploegentijdrit aan Team Sunweb moeten laten. De Zwolse leek met haar ploeg na het tweede meetpunt in het Noorse Bergen op weg naar de zege, maar kwam uiteindelijk ruim 12 seconden later over de eindstreep dan Sunweb.
Bij het eerste meetpunt was Boels-Dolmans tweede achter Cervelo, maar bij het tweede punt ging de ploeg aan de leiding. Bij het derde punt was de ploeg ineens 22 seconden langzamer dan Team Sunweb en dus moest de ploeg in het laatste stuk aan de bak. Er werden nog tien seconden goedgemaakt, maar verder kwam Boels-Dolmans niet en dus moest het genoegen nemen met zilver.
Later op de dag won Team Sunweb ook bij de mannen en was er dus dubbel feest voor de ploeg van manager Iwan Spekenbrink uit Markelo. Overigens deden er geen Overijsselaars mee bij de mannen.

Vervolg WK

Vanmiddag rijden de mannen de ploegentijdrit. De wereldkampioenschappen wielrennen duren nog tot en met volgende week zondag. Dinsdag staat de individuele tijdrit bij de vrouwen op het programma en een dag later bij de mannen. Zaterdag is de wegwedstrijd bij de vrouwen en zondag sluiten de mannen de WK af met de wegwedstrijd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.