nieuws

Programma: inhaal- en bekervoetbal en toppers bij basketbal, squash en volleybal

Programma deze week
Programma deze week
Komend weekend is er geen voetbal in de eredivisie en Jupiler League en ook bij de amateurs is het rustiger in verband met een inhaal- en bekerweek. Toch valt er nog genoeg te beleven op de Overijsselse sportvelden. Hieronder een overzicht van de belangrijkste duels van deze week.

Amateurvoetbal

In het amateurvoetbal staat de eerste inhaalronde op het programma. Daarnaast wordt er ook gevoetbald in de districtsbeker. De eerste ronde na de groepsfase staat daar op het programma. In district Oost is vorige week woensdag de eerste wedstrijd al gespeeld. Vanaf vanavond tot en met zondag worden de andere duels afgewerkt. In Noord komen morgen, zaterdag en zondag de Overijsselse clubs in actie.

Vrouwenvoetbal

Bij de vrouwen speelt FC Twente de topper in de eredivisie bij ADO Den Haag. Het is het duel tussen de nummers drie en twee. PEC Zwolle ontvangt PSV.

Basketbal

Landstede Basketbal speelt zondag de topper bij Donar. Beide ploegen verloren slechts een duel, Landstede speelde echter een duel meer. ZZ Leiden is de koploper, Landstede staat tweede en Donar derde in de Dutch Basketball League.

Handbal

In de eredivisie is Dalfsen - Quintus de enige wedstrijd die komend weekend op het programma staat. Beide ploegen wonnen drie van hun eerste vier duels en staan vierde en vijfde.

Squash

Morgenavond speelt regerend kampioen Twente bij de heren de topper tegen MeerSquash in de eredivisie. Twente won de eerste wedstrijd en MeerSquash staat op twee zeges. Bij de vrouwen is Zwolle koploper. Die ploeg speelt vrijdag in eigen huis tegen Squash Ede.

Volleybal

VC Zwolle is komend weekend vrij in de eredivisie bij de heren. Bij de dames spelen de drie Overijsselse clubs zaterdag een uitwedstrijd. Regio Zwolle Volleybal gaat op bezoek bij VC Sneek. Dat is het duel tussen de nummer twee en drie. Set-Up'65 gaat op bezoek bij Talentteam Papendal en Eurosped speelt bij hekkensluiter VC Weert.

Waterpolo
De waterpolomannen van Het Ravijn wonnen de eerste vijf duels van het seizoen in de eredivisie en spelen zaterdag bij Polar Bears, de nummer acht. De dames spelen in eigen huis tegen De Zaan. Beide ploegen wisten pas een duel te winnen deze jaargang.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.