Basketballers Landstede lijden nederlaag bij landskampioen

Landstede Basketbal heeft een nederlaag geleden in de Dutch Basketball League. In de topper tegen landskampioen Donar dolf de ploeg van trainer Herman van den Belt het onderspit: 79-68.Â
Landstede begon in Groningen sterk aan de wedstrijd en leidde halverwege het eerste kwart met 10-17. Daarna nam de thuisploeg de regie over met een reeks van zeventien opeenvolgende punten: 27-17. In het tweede kwart was het weer de beurt aan Landstede en daardoor stond het bij rust gelijk, 32-32.
Na de thee kwam Donar beter uit de kleedkamer en ging met een voorsprong van 64-53 het laatste kwart in. Daarin kwam de zege voor de thuisploeg niet meer in gevaar. Door de nederlaag gaat Donar in de stand over Landstede heen. Beide ploegen hebben tien punten, maar de Groningers hebben nog een wedstrijd tegoed.