nieuws

Lotte en Miloeska werden gepest, maar vechten nu terug met tips aan anderen

Ze werden zelf jarenlang gepest en willen ervoor zorgen dat andere jongeren niet hetzelfde overkomt. Lotte Smit en Miloeska Fennema richtten het platform 'Jij Bent Het Waard' op om scholieren bewust maken van de ernst pesten. Onlangs werden ze geprezen voor hun inzet door het winnen van de Young Education Award.Â
Lotte, opgegroeid in Slagharen, had het niet makkelijk op de middelbare school, 'Dan ging de bel, was iedereen enthousiast dat het pauze was, maar ik zag er juist tegenop en maakte me druk hoe ik de pauze weer doorkwam.' Miloeska maakte hetzelfde mee en postte haar verhaal op Facebook, een reactie van Lotte volgde waarna ze besloten om iets te gaan doen tegen pesten. 

Schokeffect

De twee jonge vrouwen geven nu workshops op middelbare scholen om jongeren bewust te maken van de gevolgen van pesten en ze geven tips om ze weerbaar te maken tegen pesters. In Overijssel Vandaag gaven ze een voorbeeld: "We lieten dan een foto zien van een meisje en vroegen jongeren commentaar te geven door hun gedachten over dat meisje eruit te gooien. Toen we daarna datzelfde meisje er in de klas bij riepen, was het schokeffect groot."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.