nieuws

UIT-tips voor het weekend van 1,2,3 september

Stadsfestival Zwolle
Stadsfestival Zwolle
Dit weekend volop gezelligheid in Overijssel: Zwolle viert de zomer met het Stadsfestival, Losser gaat terug naar de Middeleeuwen en Landgoed Weldam is in Engelse sferen.

Stadsfestival Zwolle

Dit weekend staat het Stadsfestival Zwolle op stapel. Een gezellig feest met veel muziek, dans en theater. De Zwolse grachten en de locaties langs de grachten zijn het toneel voor vele grote en kleine voorstellingen. De hele stad doet mee, maar het Noordereiland is ingericht als festivalterrein. Zaterdag is er een zomers nieuwjaarsconcert en zondag een stadsontbijt.

International Army Show Enschede

Vliegveld Twenthe staat tot en met zondag in het teken van 'International Army'. Een nieuw evenement voor liefhebbers van legervoertuigen. Rijd mee en geniet van de static show met honderden voertuigen, de militaria beurs in hangar 11, kids-activiteiten, herdenkingen, muziek en foodtrucks.

Bruegheliaans Festijn Losser

Losser waant zich tot en met zondag in de Middeleeuwen tijdens het Bruegheliaans Festijn. Het was de tijd van meesterschilder Pieter Brueghel de Oude. Kom eten, drinken en feesten als echte ‘Bruegheliaan’ tussen bedelaars, melaatsen en vechtersbazen. Veel live muziek, straattheater, kunst, kraampjes en de grote Brueghelstoet.

Strongsister- & Strongmanrun Nijverdal

Mud, Love & Hippinez klinkt als ‘girls-only’ en dat is het ook. Een obstaclerunfestival op zaterdag met mode, beauty, lifestyle, food, trends, workshops, live muziek en natuurlijk de Strongsisterrun van 7 kilometer met zo’n 20 obstacles. Op zondag de Fisherman’s Friend Strongmanrun met 21 kilometers en 46 obstacles door de natuur van het Reggedal en de winkelstraten. Leuk om mee te doen, maar ook om te kijken.

English Castle Fair Weldam in Markelo

Zaterdag wordt op Landgoed Weldam een English Castle Fair georganiseerd. Struinen langs de stalletjes, een bezoek aan de tuinontwerpster, een rondleiding door de kasteeltuinen, demonstraties schermen en boogschieten, proeverijen, een doolhof voor kids en live muziek. De opbrengst van deze fair gaat deels naar goede doelen.

Dagtocht over de heide in Nijverdal

Zondag wordt er vanaf Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal een dagtocht voor stevige stappers over de heide georganiseerd. Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is op dit moment een prachtige paarse zee van bloeiende heide. De tocht start om 10.00 uur, onderweg is er een picknick en om 16.00 uur ben je weer terug in Nijverdal. Aanmelden is noodzakelijk.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.