nieuws

"Vooral bewerkt vlees is slecht voor onze gezondheid"

We eten nu 39 kilo vlees per persoon per jaar en dat is slecht voor het milieu, maar ook voor onze gezondheid, zegt het Voedingscentrum. We zouden niet meer dan 500 gram vlees per persoon per week moeten eten.
Vlees bij je aardappelen en groenten is niet alleen lekker en gezond. Vlees levert zeer belangrijke eiwitten, mineralen en ijzer. Ook de B vitamines komen voor een groot gedeelte uit vlees. Maar een goed stuk vlees bevat naast alle gezonde voedingsstoffen ook veel vet. En dan vooral ongezonde soorten als transvet. Van deze vetten kom je niet alleen snel aan, ze zijn ook nog eens slecht voor hart en bloedvaten.
Diëtiste Jorieke Borzek zegt in Overijssel Vandaag op TV Oost: "Vooral de bewerkte soorten zijn slecht voor je. Net als rood vlees over het algemeen is. Wit vlees en vis zijn beter voor je. Zo'n 50 jaar geleden aten we nog niet de helft van de hoeveelheid vlees." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.