nieuws

De schoen kan morgen weer worden gezet: Sinterklaas komt weer in het land!

Hij komt.. hij komt.. die lieve goede Sint. Morgen is het weer zo ver: de Sint komt aan in onze provincie. Waar de organisatie van de intocht in veel gevallen bij de gemeente ligt, is dat in Kampen niet zo, daar wordt de intocht onder anderen georganiseerd door presentator Astrid de Jong: "Ik ben al vanaf juli al bezig met de organisatie, er komt veel bij kijken."
De intocht in Kampen was even in gevaar, want de Stadsbrug had gisteren een storing waardoor de brug was afgesloten. "Er waren mensen die dachten dat we dit in scène hadden gezet voor het Kamper Sinterklaasjournaal." 

Organisatie

"De meeste mensen denken dat de intocht alleen maar bestaat uit een liedje zingen en op het plein staan, maar er komt echt veel bij kijken." De organisatie van de intocht heeft zelfs een heus Sinterklaasjournaal gemaakt in aanloop naar de intocht, "Kinderen vinden het leuk om naar het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje te kijken, maar het is toch nét iets leuker om Joep uit Kampen te zien dan Piet uit Hardergarijp." 
Wil je weten op welke plekken in de provincie morgen een intocht is? Kijk dan op Overuit.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.